Agenda Volver

MAR
11

Presentació del llibre LOW COST de Miquel torres

Històries quotidianes plenes de sorpreses.

Presentació del llibre LOW COST de  Miquel torres

LOW COST és una d'aqueste lectures que entra bé, fàcil, poc a poc. Aquesta senzillsa és fruit d'un treball acurat i una mirada única al món que ens envolta.

Sinopsi:

Fer com que només era sexe. Potser eixa seria una bona definició de l’amor. I la resta, naturalment, és literatura. Literatura com la que amera els relats de Low-cost, feta del gust de la nit i les copes preses a deshora i de les relacions que van poder ser o fins i tot que van ser i a qui li importa. Històries on els personatges es dissolen en una realitat que no controlen i que sempre els sorprén. L’anticipació o l’enyor, la mentira o la pura invenció construïxen fragments de biografies consistents, a força de mínimes, en una col·lecció de relats breus que, llegits per orde o a l’atzar, aboquen el lector al dubte, al pànic.

Quins són els límits del relat breu, del microrelat? Low-cost és, sense dubtes, un dels exercicis més originals de la nostra literatura recent i explora formes que resten en la memòria com fiblades profundes. Perquè la vida fa mal i a més hi ha tot allò que no sabíem, esperant. El lector fruirà buscant les filiacions dels relats d’un llibre intens i incòmode, sovint brutal, que explora amb mestria una gran varietat de veus i formes literàries, des del realisme brut fins a la ficció especulativa. Realisme heu dit? Miquel Torres sap que, en veritat, la realitat no existix.

 

MIQUEL TORRES (Castelló de la Plana, 1977) és llicenciat en Ciències Físiques i escriptor. Té publicats els llibres de relats Històries de l’illa sense costes (2008) i Els diumenges (2013).

Volver