Lídia Pujol i Panikkar: diàleg

Tenim l’immnes plaer de convidar-vos a un diàleg entre Orient i Occident:

Lídia Pujol  presenta, dissabte, 8 de juny, a les 12:230h, a la llibreria Noviembre de Benicàssim l’edició especial del llibre-CD “Iniciació als veda” de Raimon Panikkar que conté el CD de l’espectacle «Panikkar, poeta i fangador. Orient i occident sóc» de Pujol.

La presentación inclourà alguna sorpresa en directe.

Lídia Pujol mira d’establir un lligam entre un Orient que identifiquem amb l’espiritualitat, l’orien­tació i la transcendència, i un Occident que relacionem amb la matèria, la funció i el límit.

En el marc de l’Any Panikkar, l’artista Lídia Pujol va realitzar un concert al Festival Grec inspirat en l’obra Iniciació als Veda, de Raimon Panikkar. L’editorial Fragmenta publica una edició especial en tapa dura del llibre de Panikkar amb els textos i imatges de l’espectacle, i hi inclou un CD amb l’àudio de l’esdeveniment.

Iniciació als Veda, de Raimon Panikkar, és una obra de llarg abast. Té el seu origen en una monumental antologia de les escriptures vèdiques realitzada pel filòsof i teòleg català durant la dècada de 1970 i publicada a Fragmenta amb el títol de L’experiència vèdica. La versió breu d’aquest llibre, Iniciació als Veda, fou publicada per Fragmenta fa onze anys, i ha sigut recentment reeditada tant en català com en castellà. Ara, Fragmenta en publica una edició especial en tapa dura amb els textos, imatges i àudio de l’espectacle de Lídia Pujol «Panikkar, poeta i fangador», inspirat en l’obra panikkariana.


Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010), de pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, és una de les veus més lúcides del pensament contemporani per les seves aportacions al diàleg intercultural i interreligiós. Doctor en filosofia, en ciències i en teologia, va exercir la docència en diverses universitats d’Europa, l’Índia i els Estats Units. El 1946 és ordenat sacerdot catòlic. Trepitja l’Índia per primer cop l’any 1954: «Me’n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno buddhista, sense haver deixat mai de ser cristià.» Als anys vuitanta s’instal·la a Tavertet, on impulsa la Fundació Vivarium (avui Fundació Vivarium Raimon Panikkar). L’obra de Panikkar ha estat estudiada per quaranta tesis doctorals i per cinc congressos internacionals monogràfics. 

Lídia Pujol (Barcelona, 1968) és una cantant d’històries, emocions i idees amb una trajectòria professional fonamentada en la música tradicional jiddisch, medieval i popular. Els continguts que nodreixen la seva música i espectacles abasten la poesia, el teatre, el pensament crític, l’espiritualitat i la política. A més de ser l’autora de l’espectacle «Panikkar, poeta i fangador», inclòs al CD de l’edició especial d’Iniciació als Veda, de Raimon Panikkar.